Leta i den här bloggen

tisdag 27 december 2011

Dagens i-landsproblem, anti-"giftmas" och kaffe

Det händer lite då och då att folk som vet att jag gillar te ger mig te i present eller rekommenderar tebutiker.  Vad dessa välmenande själar inte förstår är att jag verkligen inte tycker om teerna från den där "fantastiska och jättemysiga tebutiken" som säljer te, kaffe, macaroner blandat med julänglar och annat fluffigt.

Trots att jag hade sagt ifrån vad gäller julklappar så dök den stora tjocka karln med röda kläder och vitt skägg upp med 100 gram rooibos-te. Jag tycker inte om rooibos. Jag avskyr faktiskt rooibos.

Fast jag har å andra sidan fått vinflaskor i present av folk som känner mig. Känner man mig en gnutta så vet man att jag inte dricker vin (eller någon annan etanolhaltig dryck). Ingen present är bättre än en present som så uppenbart visar att man inte känner mottagaren efter många års bekantskap. I dagens samhälle lider de flesta av oss i Sverige inte av brist på något av materiell karaktär.

Har, sådär 15 år efter mina vänner, börjat dricka kaffe. Det är tesnobberiets fel. Det brukar finnas hemskt automat-kaffe eller Lipton-te att tillgå på min arbetsplats (fast jag har ju släpat dit mitt egna te numera). När jag blir bjuden på te eller kaffe hemma hos någon eller kaffe/te på maten på restaurang väljer jag numera kaffe eftersom tevalet sällan tillför något, medan kaffet i de flesta fall är väsentligt mycket bättre än automatkaffet.

Inbillar mig att jag på detta sätt vinstmaximerar :-).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar