Leta i den här bloggen

måndag 3 oktober 2011

Te i Hamburg


Var på en weekend i Hamburg. Där råkade jag hamna på ett fint varuhus. Nej, modeavdelningarna kikades inte så flitigt på. Däremot fanns det en avdelning med mat högst upp.

Jag hade inga större förhoppningar när jag gick förbi en liten avdelning med teer där det mesta var Kusmi och lite choklad, sylter och kakor i snygga förpackningar. Men lite längre bort höll Mariage Frères till. Hade aldrig hört talas om dem innan. Men de hade snygga koppar och tekannor. När jag ändå var igång tänkte jag att lite te även kunde inhandlas.

Så jag köpte 50g Oriental Beauty som kostar 45€/hg samt en glaskopp med lufbubblor. Tanken är att det ska vara något slags "termoglas" med luftisolering för 14€. Fast det bryr jag mig inte så mycket om. Tycker mest att det är en fin kopp.

Tänkte att det här var en vild chansning eftersom deras främsta tonvikt verkar ligga på smaksatta teer och snygga teaccesoarer.

Idag tog jag med det till jobbet och gjorde sånt man inte bör göra med ett 400kr-te; mikrade ca 2 dl vatten i micron på 800W i 90 sekunder och hällde sedan allt vatten i en tekanna. Lät det dra en (odefinierad) stund, hällde upp och drack. Men oj så gott! Tebladen räckte till minst fyra sådana bryggningar (efter fyra bryggningar tog dagen slut och det var dags att gå hem). Det här var blommigt, sött och gott!

Om man jämför det med Oriental Beauty från House of Tea är House of Teas gott men mer jordig och träig i smaken. Det här är mer blommigt. Medan det från Ten Ren mest bara är blaskigt.

Kopp i glas med luftbubblorInga kommentarer:

Skicka en kommentar